Menu Sluiten

Viellevoye Business Mediation | Advocatuur| » Overzicht Mediators

Viellevoye Business Mediation | Advocatuur|

Foto van Viellevoye Business Mediation | Advocatuur|

Informatie/Specialisatie

Ik ben Nancy Viellevoye-Geers, MfN registermediator en advocaat arbeidsrecht en gezondheidsrecht. Ik ben opgegroeid in Zuid Limburg. Na mijn middelbare school (gymnasium Rolduc in Kerkrade) ben ik politicologie gaan studeren in Nijmegen. Na een jaar ben ik definitief geswitcht naar Nederlands Recht. Ik heb tijdens mijn studie enorm genoten van mijn werk in een rechtswinkel. Mijn passie voor rechtshulpverlening was geboren. Ondertussen had ik nog een kandidaats filosofie gedaan. Na mijn afstuderen in 1987 ben ik gaan werken bij een rechtsbijstandsverzekeraar en een verzekeraar.

In 1990 ben ik de advocatuur in gegaan en heb ik vervolgens 15 jaar gewerkt bij een groot commercieel advocatenkantoor in Arnhem. Hierna heb ik gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap in maatschapsverband en op 1 mei 2017 ben ik mijn eigen kantoor gestart. Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen. De tropenjaren hebben we nu wel gehad. Ik ben geïnteresseerd in politiek, filosofie en psychologie.

Wat mij drijft is het oplossen van conflicten en het helpen van mensen om rechtvaardigheid te bereiken. Ik houd van harmonie. Aanvankelijk was ik ervan overtuigd, dat ik het beste rechtvaardigheid voor cliënten kan bereiken door hen bij te staan als advocaat en de nodige procedures te voeren. Later kwam ik erachter, dat het voeren van procedures één van de mogelijkheden is en dat er meer wegen zijn die naar rechtvaardigheid leiden. Ik kwam hier achter nadat ik de mediationopleiding in 2003 had gevolgd. Nadat ik deze opleiding gevolgd had wist ik dat procederen niet zaligmakend is. Zelfs als een procedure gewonnen werd, gaf dit vaak niet wat cliënten echt wilden. De oorlog gewonnen, maar de vrede verloren. In de mediationopleiding en de vele aanvullende masterclasses en opleidingen die volgden leerde ik, dat partijen (juridische) standpunten innemen en achter die standpunten belangen en behoeften liggen. Daar kom je pas achter door dóór te vragen op die belangen. Je pelt het af als een ui. Als mediator zijn de belangen en behoeften van partijen het allerbelangrijkste. Deze geven richting aan de oplossing. Een oplossing die rekening houdt met de belangen van beide partijen levert beide partijen echt iets op. Veel meer dan winnen of verliezen.

Steeds meer word ik gegrepen door mijn werk als mediator. Ik geloof er in dat mediation werkt! Gezien mijn achtergrond als advocaat doorzie ik de kaders waarbinnen een oplossing moet passen, maar kijk daar ook overheen. Als mediator beweeg ik makkelijk tussen advocaten die hun cliënten bijstaan. Samen wordt er gewerkt aan een oplossing. Hun positieve houding werkt dan als een katalysator. Een prachtig proces!

Inmiddels heb ik me gespecialiseerd als mediator in zorg en onderwijs. Ik heb gemerkt dat mijn kracht ligt bij het oplossen van samenwerkingsconflicten, niet in scheidingen of burenruzies. Ik heb aanvullende opleidingen gedaan in systemisch werken (bij Joep Choy) en in Geweldloze Communicatie. Op dit ogenblik volg ik ook een opleiding op het gebied van Deep Democracy. Om het veld van financiering, governance en wetgeving in de gezondheidszorg goed te begrijpen heb ik een master Gezondheidsrecht gedaan.

De laatste jaren ben ik steeds meer werkzaam in de gezondheidszorg; in ziekenhuizen, instellingen voor gehandicaptenzorg en GGZ. Ik treed dan op als mediator, procesbegeleider, conflictcoach en last but not least teamcoach. Ik werk graag in deze sector. Ik hou van de bevlogenheid van deze mensen en hun liefde voor hun vak! Ook binnen het onderwijs zie ik dat mediation werkt en een waardevolle bijdrage is aan het vinden van een oplossing. Het sluit aan bij de cultuur binnen het onderwijs; we klaren samen de klus en we dienen een hoger belang, nl. het belang van goed onderwijs.

Als advocaat arbeidsrecht en gezondheidsrecht ben ik gericht op het bereiken van een duurzame oplossing die rekening houdt met de gehele situatie van de cliënt. Dit wordt ook wel holistic law genoemd. Mijn praktijk als advocaat is een adviespraktijk, waarbij ik ook namens de cliënt onderhandel. Bij voorkeur wordt een minnelijke regeling getroffen, die als je een jaar later terugkijkt, nog steeds de beste oplossing is. Alleen als het echt niet anders kan, wordt er geprocedeerd. Dit procederen laat ik dan graag over aan goede procesadvocaten met wie ik samenwerk.

E-mail invoer

Categorieën/werkgebieden van deze Mediator : Alle Mediators, MfN Register Mediator, Advocaat - MfN Register Mediator, Advocaat-Mediator, Arbeid, Bestuurlijk, Echtscheiding, Limburg, Mediation, Mediator, Zakelijk, Zorg