Menu Sluiten

Resolve Scheidingsbemiddeling » Overzicht Mediators

Resolve Scheidingsbemiddeling

Contact: Marc Rutten
Werk Aldenhof 3308 Nijmegen Gelderland 6537 AP NederlandTelefoon werk: 06-24695994Website: mediator GelderlandWebsite: Mediator Limburg
Foto van Resolve Scheidingsbemiddeling

Informatie/Specialisatie

Kernpunten van mijn dienstverlening zijn:

  • empathisch en resultaatgericht
  • in de gesprekken ontstaat steeds meer rust en vertrouwen
  • zorgvuldige afwikkeling van de scheiding en oog voor jullie kinderen

Ik ben 50 jaar, vader en partner, sociaal, sportief, energiek en goedlachs.

Vanuit respect afspraken maken

Empathisch betekent voor mij in eerste instantie luisteren. Wat probeert iemand mij duidelijk te maken. In woorden, tussen de regels door en in gevoel.

In mediation is dit o zo belangrijk; proberen naar elkaar toe zo weinig mogelijk te oordelen en te kijken of het lukt om vanuit respect afspraken met elkaar te maken.

Alles goed regelen op financieel gebied

Het resultaatgerichte zit in mijn karakter, maar ook heb ik een bedrijfsachtergrond. Meer dan 25 jaar ben ik werkzaam geweest in verschillende financiële rollen binnen het bedrijfsleven. Dat komt ook in de mediations die ik doe erg van pas, omdat daar veel zaken op financieel gebied moeten worden geregeld. Zoals bij een eigen onderneming, huis en hypotheek, verzekeringspolissen, alimentatieberekeningen.

Rust en vertrouwen

Je gaat bij een echtscheiding een onzekere en intense periode tegemoet. Dan ben je op zoek naar iemand die de rust voor jullie bewaart en vertrouwen uitstraalt.

Dat ben ik. Jullie scheiding is bij mij in vertrouwde handen, enerzijds door mijn kennis en kunde en anderzijds doordat ik altijd de rust zal bewaren en bewaken, zodat we tijdens onze afspraken op tafel kunnen leggen wat besproken moet worden.

Ruimte voor verdriet en zorgen

Ik zorg voor een veilige omgeving, voor ruimte om emoties als boosheid, verdriet, angst of zorgen er te laten zijn, zonder dat dit consequenties heeft. Dat is belangrijk om bij de kern te komen van wat er werkelijk toe doet in jullie echtscheiding. Het maakt ook dat de beslissingen die jullie nemen, beslissingen zijn die goed blijven voelen.

Zoeken naar duurzame oplossingen

Duurzaamheid is voor mij een van de kernbegrippen in een mediation. Het zoeken naar oplossingen die voor lange tijd houdbaar zijn. En dat betekent in de praktijk doorzetten. Geen genoegen nemen met een snelle reparatie, maar doorgaan totdat er een oplossing is gevonden voor langere tijd waar beide partijen volmondig ‘ja’ tegen kunnen zeggen. Dat vereist creativiteit, doorzettingsvermogen en het lef om door te blijven vragen.

Beiden achter de afspraken staan

Voor mediation in het algemeen en echtscheidingen in het bijzonder is het belangrijk dat er gelijkwaardigheid is. En wel op zo’n manier dat beiden de oplossingen die tot stand komen helemaal begrijpen en er volledig achter staan.

Ontbreekt het je wat aan financiële kennis, dan is het mijn taak als mediator om er voor te zorgen dat je toch alle financiële consequenties van de beslissingen doorziet en er achter kunt staan. Als dat betekent dat ik daar extra aandacht aan moet geven, dan doe ik dat met alle zorg en geduld.

Oog voor kinderen

Kinderen hebben niet om jullie echtscheiding gevraagd. Ze moeten afwachten wat de consequenties voor ze zullen zijn. Echter, ze hebben ook een stem in het proces. Onderdeel van het werk in mediations kan zijn dat ik met kinderen apart ga zitten, daar waar het veilig is. Hen uitleg wat er gebeurt en wat de intenties van hun ouders zijn. Hen de ruimte geven om te vertellen wat het met hen doet.

Je kunt kinderen niet vaak genoeg zeggen dat zij niet de oorzaak zijn van de scheiding van hun ouders. Dat ze geen keuze hoeven te maken. Dat je niet minder van ze houdt. Vaak zijn dat ook mijn eerste vragen: Wordt er goed gezorgd voor de kinderen? Wat hebben ze nodig? Wat moet er eerst voor hen geregeld worden?

Orde brengen in chaotische tijd

Zoveel zaken die voorheen duidelijk voor jullie waren, worden ineens onzeker. Wanneer zie ik de kinderen? Waar kom ik te wonen? Hoe ziet mijn financiële situatie er straks uit? Ik breng orde in die chaotische tijd.

We verzamelen alle informatie en punt voor punt gaan we kijken wat er nodig is om de beslissingen te nemen die voor jullie voor meer zekerheid en duidelijkheid gaan zorgen.

E-mail invoer

Categorieën/werkgebieden van deze Mediator : Alle Mediators, MfN Register Mediator, Brabant, Echtscheiding, Gelderland, Limburg, Mediation, Mediator